Condacul al 13-lea

O Prea Milostiva si de viata datatoare, Treime Sfanta primeste toate multumirile noastre pentru toate Bine Facerile Tale si fa-ne pe noi vrednici de Bine Facerile Tale ca inmultind  talantii ce ne-au fost incredintati sa intram intr-u IMPARATIA Domnului nostru IISUS HRISTOS  cantandu-I ca unui  IMPARAT SI Dumneze cantare de Biruinta aliluia. Rugaciunea pentru  Miercuri  Doamne IISUSE HRISTOASE tu care  te-ai  nascut om din SF. fecioara  in pestera din  Viflaim si ai fost vandut cu treizeci de arginti pentru casa, ne Rascumperi pe noi pacatosi din mainile diavolului din adancul inimi mele te rog sa te Milostivesti asupra mea, a pacatosului si sa-mi dai iertarea tuturor pacatelor mele da Doamne iertare sufletului meu si ajuta-ma sa stau impotriva relelor trupului si ale cugetului primeste Doamne aceasta rugaciune pe care cu lacrimi o spun catre Tine eu ma intristez pentru ca Te-am intristat peste masura ma mahnesc in sufletul meu ca Te-am suparat pe Tine Dumnezule cel ce esti a tot Puternic Milostiv si iubitor de oameni nu lasa sa am in inima mea cugetele ce le desarte ale lumi si prin faptele mele cele necugetate sa te mahnesc cu gandurile mele cele rele precum faceau vrajmasi tai in vremea Sfintelor tale patimi, inca ma aduc pe mine Tie si de voie ma dau in mainile tale ce le Sfinte ca sa ma tamaduesti cu ierburi amare ca un doctor bun  precum vei vrea ca nimeni altul nu  poate  sa m

Doamne Doamne multi zic...

Doamne Doamne multi zic... Doamne Dumnezeu gandesti ca doarme cu capul pe manastire si de noi  nu are stire. Doamne iarta-ne, Tu Doamne, mila ta nici cand nu doarme numai noi copii Tai cate o data suntem rai Doamne fa in lume dreptate ca ne dusmanim de moarte doar cand ajungem la rau pomenim pe Dumnezeu. Suntem rai cu lumea toata parca am fi facuti din piatra, haideti acum sa fim mai buni , Porunca Domnului s-o inplinim, vino Doamne vino iara vino prin SF. Fecioara vino in Cana Galelei si in Betlemul Iudeii cantarea Nasteri Domnului, Nasterea ta Hristoase Dumnezeul nostru Rasrita lumii, Lumina Cunostintii ca de la Stea au invatat sa se Inchine Tie Rasaritul cel de SUS sa te cunoasca pe tine Soarele Dreptati Doamne Slava tie!

Realitate ?

Într-o lume atât de sceptică, într-un secol atât de încercat, într-o ţară în care până şi simpla dorinţă de a supravieţui este înconjurată de incertitudine, singura speranţă rămâne iubirea…Dar iubirea nu e uşor de găsit. Dincolo de zâmbete se ascunde durerea, dincolo de vorbe se ascunde teamă…Fugim către un ideal şi uităm de noi şi de ceilalţi. Ne cufundăm în vise şi nu mai discernem între adevăr şi minciună, între real şi ireal. Vrem să progresăm şi să atingem înalte nivele de cunoaştere şi ajungem până acolo încât nici familia nu ne mai recunoaşte. Ne dedublăm ca nişte organisme primitive. Ne rupem pentru a ne izola de ceilalţi crezându-ne mai buni, crezându-ne superiori. Căutăm iubirea care să ne 'servească', dar nici măcar pentru o clipă nu suntem dispuşi să împărţim o fărâmă din noi spre fericirea celuilalt. Am rupt oare în fărâme pământul?

Craiova de poveste, 2009

 

Sunt doar epigon

''Acela care nu vrea să-i fie răpită nădejdea de a scrie bine odată şi odată, despre lucruri vrednice de laudă, trebuie să fie el însuşi un adevărat poem, adică o împletire şi un model de elemente dintre cele mai bune şi mai lăudabile, neîncumetându-se a cânta slava eroilor sau a cetăţilor vestite, înainte de a cunoaşte şi de a experimenta personal tot ceea ce este vrednic de laudă.''(John Milton)

Deschidere blog

Am decis sa-mi creez si eu un blog... asa ca pentru ca vom trece intr-un nou inceput(daca tot vom incepe un nou an de ce sa nu incep si un blog?) wish me luck!