Decalogul – cele 10 porunci

1) Eu sunt Domnul Dumnezul tau ,Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei. sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2) Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a niciunui lucru din cate sunt in cer , sus si din cate  sunt pe pamant, jos, si din cate sunt in apele de sub pamant! Sa nu te inchini lor , si nici sa le slujesti!
3) Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert,ca nu va lasa Domnul nepedpsit pe cel ce ia in desert numele lui.
4) Adu-ti aminte de ziua odihnei ca sa o sfintesti, lucreaza sase zile si-ti fa in acela toate treburile tale ,iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezului tau.. sa nu faci in acea zi niciun lucru, nici ,tu nici fiul tau , nici fica ta, nici sluga ta, nici boul tau, nici asinul tau ,nici orce dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine, ca in sase zile a facut Dumnezeu cerul si pamantul,  marea si toate cele ce sunt intr-insele iar in ziua a saptea sa doihnit. de aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.
5) Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-L va da tie.
6) Sa nu ucizi!
7) Sa nu fii desfranat!
8) Sa nu furi!
9) Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau!
10) Sa nu doresti casa aproapelui tau., sa nu doresti femeia aproapelui tau, nici ogorul lui ,nici sluga lui , nici slujtorul lui, nici asinul lui ,nici una din averile lui, si nimic din cate are aproapele tau!

Lasă un comentariu